Monday, January 1, 2007

final de viaje

nüüdseks juba kaks päeva kodus.
Viimastel päevadel midagi erilist ei toimunud - päeval tööl, õhtul korteris. Viimane õhtu sai Agustiniga väljas söömas ja natuke õlut joomas ka käidud. Üks õhtu üritasin ka Zocalost Turibusiga (kolme tunnine vaatamisväärsuste tuur lahtise katusega bussis) tiiru teha kuid jõudsin alles viis läbi kesklinna ja peale tunniast sabas seismist teatati, et enam täisringi teha ei jõuta ja kui kell saab 21:00 siis peab buss kinni ja kõik peavad väljuma. Arvestades, et oleks veel pidanud vähemalt pool tundi ootama ja oli juba hämar siis loobusin. Ehk mõni teine kord :)

Eestis on ikka päris tore - inimesed on ilusad ja majades on soe jne. Uksest-ukseni üsna sama aeg - 27 tunni kanti. Reis oli küll natuke mugavam kui minnes kuna lennuk oli pooltühi ja seega said kõik omale mitu istekohta (= võimaluse pikali visata). Lisaks oli piloot suht raske jalaga ja lend kestis nõks alla kümne tunni. Ekraanil näitas kiiruseks 1000-1100 km/h vahel üldiselt, kohati ka 1150 km/h, mis sellise temperatuuri juures peaks ületama helikiiruse (~1080km/h -50C juures). Seda kirjutades olin suhteliselt segaduses - selline 200 tonnine kolakas ei saa ju ometi helibarjääri ületada või vähemalt peaksid reisijad end päris ebameeldivalt tundma siis. Väikse otsingu tulemusena selgub, et ma ei olegi ainuke, kes sellise asja on avastanud ja "viga" tuleb sisse mõistete ground speed ja airspeed segiajamisel. Ehk siis pidi päris vinge taganttuul olema ja maapinna suhtes lendas tõesti päris kiiresti aga ümbritseva õhtu suhtes ehk ainult 900 km/h kanti...
Frankfurdis sai päris kaua passitud - FRA-TLL lennuk hilines pea kaks tundi ja üks mu suurimatest unistustest - istuda tundide kaupa väravas ja vaadata aegajalt kui palju jälle on edasi lükatud - täitus täilikult. Kõigest hoolimata pani lennuk 11 ajal õhtul lõpuks rattad maha Tallinnas ja natuke peale ühte öösel olin juba Tartus :)

Niiet selleks korraks kõik. Üritan vaikselt ajavahest üle saada (kell on viis hommikul varsti ja unega on väga kehvad lood) ja siinsesse ellu jälle sisse elada.
Blogipidamisega on ka jokk ilmselt - kodus ehk midagi väga huvitavat ei toimu pidevalt ja kui ka peaks siis jõuan ka ükshaaval kõigile ette kanda :)

PS! Vastuseks küsimustele supermarketi kohta - JAH, ikka põles vist suht korralikult kuna jäi suletuks ja katuselt roogiti kärssanud jõulukaunistusi maha. ja EI, ma ei olnud sellega kuidagi seotud.

1 comment:

Anonymous said...

No kui blogipidamine kodus katki jääb, siis tuleb sind kiiremas korras kusagile kaugemale jälle komandeerida. Et oleks, mida lugeda.. ;)