Tuesday, December 26, 2006

Mõned tähelepanekud pühade ajal

25. detsember on siin ikka selline püha, et telefoniputkad on ka ilmselt suletud. tänavad olid tühjad nii auodest kui inimestest, kõik söögikohad jms asutused suletud ümbruskonnas jne. Supermarket oli ainukesena lahti ja suht hea, et seal ära käisin - täna hommikul läks see põlema. Kui tõsiselt või mis täpselt toimus ei tea kuid hommikul oli poe juures rohkelt tuletõrje- ja politseiautosid ning kuskil kohalikes uudistes olla ka sellest kirjutatud. Eks ma õhtul lähen vaatan üle.

26. detember on seevastu täiesti tavaline tööpäev, kuigi kohalikud sellest vist väga vaimustuses ei ole - kontoris inimesed uimasid keskmisest rohkem ja üritasid maksimaalselt viilida. Üks tüüp tuli pani praktiliselt minu kõrval läpaka üles, tegi mingi exceli tabeli lahti ja... jäi magama. toetas käed läpaka peale ja pea kolksatas ka aegajalt vastu klaverit (ilmselt oli tal see excel lahti kolksude lugemiseks igatahes päris mitu korda vajutas ta unes ka nuppe peaga). Samas kaugelt paistis see täiesti autentse töötegemisena, niiet tegin hoolega märkmeid kuidas siinmail committmenti näitamine käib :)

Lõunaks sõin täna vahelduseks tervislikku toitu mitte tacosid - umbes sellises kohas nagu Tallinna bussijaama lähedal on "Kodused Toidud". Alustuseks pakuti mingit nuudlisuppi, seejärel mingit roosat maitseriisi härjasilmaga ja põhiroaks suur snitsel salatiga. Sinna juurde piiramatu kogus mingit morsilaadset jooki ja arveks 40 peesot - tõenäoliselt lähen homme ka sinna. Lisaks oli päris omapärane vahelduseks taldrikult noa, kahvli ja lusika abil süüa :)

Õhtul kontorist lahkudes oli väravas suht eriline turvamees - esiteks purssis ta mingil määral inglise keelt ja teiseks oli ta äärmiselt nupukas. Et asi selgem oleks räägin veel üle kuidas see turvavärk käib:
Olles oma külastajakaardi kätte saanud ja sisse pääsenud tuleb täita vihikus üks lahter - Nimi, firma, läpaka mark ja serial nr, sisenemiskuupäev ja -kellaaeg. Lahkudes lisad sinna lahkumisaja ning näitad läpaka ette, et ikka sama arvutiga oleks tegu millega sisenesid.
Hommikul panin ilusti kõik asjad kirja kuid õhtuks oli vihik vahetunud (või kirjutasin ma siis kuskile väga valesse kohta?) ja minu sissekannet seal seega ei olnud. Turva aga ütles, et ei ole mingit teist vihikut olemaski ja vaatas ise kõik tänase päeva sissekanded üle, loomulikult tulutult. Lõpuks ütles, et okei, täida siis tagantjärgi ära, et oleks vähemalt kanne olemas. Kirjutasin siis tema valvsa pilgu all tühja lahtrisse kõik mis vaja ja hakkasin lahkuma kui koputati õlale, et läpaka peab ka ikka ette näitama. Olles võrrelnud põhja all olevat seriali äsja vihikusse kirjutatuga soovis ta rõõmsalt head õhtut, silmist peegeldumas ülim nupukus...

Ja üks asi veel - valesti pargitud autode teisaldamine käib siin kiiresti. Kõrvaltänavas nägin kuidas puksiirauto peatus ühe corsa ees, tagurdas natuke, lasi oma käpa alla ja lükkas vastu esirattaid...ja tõstis esiotsa üles ja sõitis minema. Juht kabiinist välja ei tuld vaid jälgis peeglist, samuti ei toimund mingit paberimäärimist ega põhjalikumat kinnitamist (esiratastest tõsteti aga see konstruktsioon oli selline, et äkkpidurduse peale oleks auto puksiirile otsa veerend ja äkilisema manöövri peale maha kukkund, mingeid lisakinnitusi nagu valgete inimeste maal ei kasutatud). Käsipidur peale ei olnud aga kui oleks olnud? Või oli siis auto eelnevalt välja vaadatud ja veeti kuhugi lähedale? Tundub, et viimane variant ja ju oli kuskil mingi jalgsipatrull hiljuti olnud kes teatas täpselt mis auto ja kus ja, et kässar maas (või siis on äravedajad ikka totaalsed pohhuiistid). Igatahes asi võttis kokku umbes 20 sekundit ja oli päris jahmatav.

EDIT: Täna (27nda) hommikul nägin jälle samasugust asja. Keset ristmikku peatus puksiir, vaatas ringi, valis ühe auto välja (mis oli nina ees pargitud teiste vahele. ajas oma käpa tagarataste alla, sikutas auto välja (kuna käik sees siis auto vaheldumisi hüppas ja lohises), lasi kolaki maha, võttis esiratastest kinni ja sõitis minema. Jälle vähem kui minutiga ja eriti hooletult :) Seekord ei old kohe kindlasti mingit eelinfot neid, lihtsalt valisid ühe suvalise valesti parkija.

No comments: