Thursday, January 18, 2007

lendav hollandlane ehk uue reisi algus

Mehhiklased must vist päris ära ei tüdinenud ja plaani järgi pidin Reedel seal olema juba. Neljapäeva varahommikul sai Tallinnast starditud õndsas usus, et õhtul söön juba Tacosid. Lend Stockholmi oli igav ja tavaline, sealt edasi Amsterdami natuke huvitavam - tugeva tuule tõttu hilines pea poolteist tundi (pidi jõudma 12:00 ja lend Mexico Citysse pidi väljuma 13:00). Ilm oli paha ja lennuk raputas ja vänderdas jubedalt, lisaks oli esimest korda turvavöödest midagi kasu ka - kukkumiste ajal hoidis istmes kinni...aga kaaluta oleku tunne on päris lahe :) Seega teatati mulle juba lennukis, et suure tõenäosusega olen Mehhiko lennust maha jäänud aga küll nad reruudivad mind kuskiltkaudu. Suur oli rõõm avastades, et ka Mehhiko lendu oli edasi lükatud ja uus väljumine plaanis 14:30. Rõõm vähenes võrdelises seoses tormi tõusmise ja järjekordsete edasilükkamise teadetega - pakuti, et väljub 15:00, siis 16:00, siis 18:00, siis 18:30...kuni lõpuks öeldi et sorry - lind ka ei lenda enam täna ja homme proovime uuesti. Pärast kahetunnist saba lennuliini deskis sain hotellipiletid ja võisin bussi ootama minna;)
Ilma võiks iseloomustada sõnaga orkaan - puud murdnunud, tuul nii tugev, et seinaäärt pidi sai väljas käia ainult, mõned autod olid kraavis, mingi põld veega kaetud jms. Aga eks seda kõike ole vist Eestis telekast ka näha. Lisaks nägin kuidas amsterdami kohal üks lennuk õhus paigal seisis :D

umbes 22:30 jõudsin hotelli. Väga pika ja naljaka hollandikeelse nimega aga muidu väga viisakas (3 või 4 tärni ilmselt) hotell Amsterdamist natuke väljas. Õhtusöök oli väga luksuslik ja lisaks on mul väga meeldivad reisikaaslased - 1 brasiillanna, 1 prantslanna ja 1 hispaanlanna, kes elavad hollandis ja lähevad mehhikosse pulma. hispaanlane on keskpärane, teised on päris ilusad :) Kui juttu ajama hakkasin nendega lennujaamas siis arvasin, et nii max 25 vanuse järgi aga tegelikult on hoopis 29, 31 ja 34 (ei, ma ei küsinud, doh. Koos bookisime hotelli ja olid passid koos ja avastati, et ma siuke nooruk ja siis tuli välja).Üks Moldovas elav Rumeenia tüüp on ka niiet selline viiene seltskond meil.
Homme 13:00 peaks uus katse olema mehhiko lennul aga öeldi, et kui ilmaolud sarnased siis vb lükatakse veel ühe päeva edasi. Loodan, et mitte või, et nad siis vähemalt teataks sellest hotelli hommikul - hakkan lennujaamades ootamise vastu allergiliseks muutuma.

No comments: