Monday, December 18, 2006

Reis ja esimene päev

Kohalejõudmine oli päris väsitav:
Startisin kella kolme ajal öösel Tartust kodust (3x võib arvata kas ma enne magasin pikalt) ja jõudsin poole üheks ajal õhtul korterisse Mexico Citys. Lisades väikse ajavahe, mitmetunnise mökutamise Frankfurdis ja 12 tunnise lennu üle lombi tuli uksest-ukseni aeg nii 27 tunni kanti.

Õhtul jõudsin seega käia ainult väljas söömas (Tacosid..mmmm) ja poes ja Leinoga paar õlut võtta (õlled on muide kõik laste mõõtu ja -kangusega). Arvasin, et pärast sellist pooleteistpäevast uptime ei suuda küll kuidagi hommikul üles saada aga tänu ajavahele hakkas juba 5 ajal hommikul uni ära minema. Täna annab see küll kõvasti tunda, kell on 20:35 ja vägisi vajub silm kinni niiet panin skype piuksu asemele kõva lärmi ja läpaka hääle põhja, et mure korral ärgata :)

aga üldise esimesed muljed:
Müstika! , sry - (el?) místico


Liiklus on väga omapärane - autod sõidavad kiiresti ja valesti. või siis seisavad ummikus (ka valesti). Suunatuled on ilmselt algajatele, samuti on mahamärgitud ridade arv ja nendes paiknemine ilmselt soovituslik. Taksod on pisikesed punnid (väga suur osa neist rohelised põrnikad) üldjuhul, veokad seevastu on jõhkralt suured nagu ameerika filmis. Samuti on igasgususeid suuri SUVe tunduvalt rohkem kui mujal näinud olen (Suburbaneid, ja RAMe jms näeb ikka koguaeg).

Kontor kus ma igapäevaselt tööle hakkan on nagu vangla - suured müürid ja okastraat veel nende kohal ja kõva turvakontroll igal pool. Aga korter on äge - üsna kesklinnas (vähemalt nii räägitakse, pole kaugemale veel jõudnud ega kaardi pealt vaadanud :) ja igapidi äge. Kontorist 15 minutise jalutuskäigu kaugusel.

Praeguseks kõik, Jesus jõudis ka koju (eleb samas majas kus mina) ja räägin temaga natuke enne magamaminekut. Mõned pildid juba uploadisin ( http://album.hv.ee/ihv ), ehk homme saab ka õigused neid näidata :)



2 comments:

Anonymous said...

3x arvan.. küllap Sa ikka pikalt magasid ;) Ja mis sa banaanidega tegid? Need ju lausa hiiglaslikud :D

ihv said...

jah, tubli 1 tunni magasin tartus, siis umbes 6 tundi pooleteise päeva pärast ja täna öösel jälle 6 tundi. praegu on kell 17:30 ja ptüi-ptüi, vist saan välja magada.

banaane on mitut sorti jah. on need nagu pildil ja siis on tavalised ja siis on siuksed 30 cm pikad ka veel.