Saturday, December 23, 2006

Zocalo ja Teotihuacan

Reede õhtul otsustasin metroo ära proovida ja korra kesklinnas käia. Tundub, et kõige popim koht on Zocalo - igatahes seal on peaväljak ja jalakäijate tänavad jne. Kuna päike oli suht-koht loojumas siis pildid on suht kehvad. Homme ilmselt lähen kolan seal rohkem ringi ja üritan natukenegi paremaid pilte teha.

Natuke metroost - kui mõned üksikud agad kõrvale jätta (nagu ca 30 kraadi sooja ja väga umbne vähemalt osadel liinidel ja tipptunnil päris metsik trügimine ) siis on suurepärane transpordiviis. Kiirelt ja mugavalt saab kohale ja sõit maksab 2 peesot sõltumata sellest kuhu sõidad või mitu korda liini vahetad ). Lisaks on kõik selgelt ja arusaadavalt tähistatud, äraeksimine või valele rongile (ma tõesti ei tea, miks neil kummist rattad ka on) minemine on sisuliselt välistatud:)

Täna käisin siis Teotihuacanis ehk siis kohalikke püramiide vaatamas. Sõitsin metrooga Põhja bussiterminali ja sealt bussiga Teotihuacani. Kõlab nagu pisiasi aga võttis kokku pea kaks ja pool tundi - metrooga tuli kolm korda liini vahetada, bussijaam oli Tartu omast natuke suurem ja õige värava (kaheksas värav ja sealt post nr. seitse) leidmine võttis natuke aega ja buss sõitis ka mingi poolteist tundi. Tagasisõites olid ummikud veelgi suuremad ja läks samuti üle kahe tunni.

väikse tutvustuse, millest jutt leiab näiteks siit
Kõndimist oli päris palju, samuti suveniiride müüjatega kaklemist. Lasin küll liiga palju asju omale pähe määrida aga mõned olid lihtsalt nii lahedad ja päris kõvasti sai tingida ka:) Kuna enamus asju kinkideks plaanitud siis detailidest ei räägiks kuid näiteks 500 peesose asja pealt sai lõpuks 200 peale ja 350 se 100 peale.
Päikese püramiidi tipus käisin ära ka, Kuu oma uudistasin vaid jalamilt. Kuna õhk on hõredam ja "trepp" oli väga järsk siis oli tippu jõudmine päris kurnav. Aga vaated olid fantastilised ja kindlasti vaeva väärt:) Selle pildi kommentaariks - seal oli väike hõbedast õnarus kuhu pöial täpselt sisse mahtus. Palusin mingitel kohalike moodi tegelastel endast pilti teha ja nad ütlesid, et muidu ei ole mõtet kui ma oma pöialt sinna ei aseta. Ma küll täpselt aru ei saanud miks seda vaja oli aga kõik tegid nii :)

Tagasiteel tegin bussiaknast mõned pildid äärelinnast . Nägi üsna geto välja, rohkem ei oska midagi öelda:)

No comments: