Saturday, December 1, 2007

fin de semana libre

Nagu pealkiri ütleb, on käsil vaba nädalavahetus. Sisustan selle ilmselt vedelemisega kuna Jesus pidi täna töötama ja teisi tuttavaid linnas pole.

Hetkel istun korteris, teleka ees, joon coronat. Telekast tuleb teleturg - reklaamitakse kleepse, millega äravajund rindu üles tõsta. Modell on kuldses keskeas ja näitab, kuidas neid kasutatada. "enne ja pärast" effekt on nii korraldatud, et vasakpoolne on enne ja parempoolne pärast...
Puldi patareid on tühjad aga imeväel leidsin just motivatsiooni, et minna ja telekas kinni panna.

Käisin täna La Ciudadela-s. see on selline keskmise kaubanduskeskuse suurune turg, kus müüakse suveniire, hõbedat, riideid ja kõike muud, mis lolle turiste võiks ahvatleda. Mind nendehulgas, ostsin rohkem asju kui plaanisin (jõulud ukseees jne). Oli hea keelepraktika (avastasin, et hispaania keel ei olegi nii lihtne - kurivaimud räägivad kiiresti ja valesti) ja sain palju tingimist harjutada. Parim diil oli taksoga kojutulles - turu uksees mingi jorss päevinäinud nissan tsuruga pakkus küüti. Tahtis 80 peesot. Saatsin viisakalt pikalt. Ärakõndides kõlasid seljatagant veel hüüded "70" ja "60". Võtsin tänavalt suvalise takso ja maksin 33 peesot nagu taksomeeter näitas:)

Pärastlõunal põletasin ahju maha ja lasin maja ülemise korruse kaitsmed läbi. Köögis on, vabandust - oli, selline väike ahi, millega saab grillida või asju soojendada. Panin külmunud kalapulgad sisse sinna ja lasin ukse kinni (vedruga tõmbab). Ahi evitas seepeale sinised sädemed ja suitsu ning läpakas ülakorrusel tegi häält, et laadija on tagant ära võetud. Kuna ma olukorda hispaania keeles kirjeldada ei suutnud, siis kutsusin bell-boy, näitasin ahju suunas, vehkisin kätega ja ütlesin "kaBOOM!", siis klõpsisin lülitid ja laususin "no electricidad". Varsti tuli mingi tehnik, lülitas korgid sisse, vaatas ahju ja lubas esmaspäeval uue tuua.

Homme või ülehomme tuleb Jaak. Kohalikud on selleks usinasti ette valmistnud - sel ajal kui ma shoppamas käisin on mu voodi ette madrats toodud ja mingi pleekind tekiga kaetud. Ilmselt hindab Jaak ühikatoa õhkkonda ja põrandal magamist ning palus seetõttu ka vastavaid tingimusi. Või siis on tõesti kõik paartuhat hotelli siin linnas kinni. Või on siinne projektijuht väheke isevärki...

No comments: