Tuesday, October 27, 2009

Teheran

Homme saab täis esimene nädal Teherani jõudmisest. Eluke veereb vaikselt ja närviliselt, tööasjadega on nii ja naa ja muud nagu väga polegi. Askeetlikud eluviisid on tüütud ja kohalikud samuti.

Pesitsen Erami nimelises apartment-hotellis linna põhjaosas. Ümbruskonnal pole väga vigagi - see on üks viisakamaid linnaosasid väidetavalt. Teheran on põhja-lõuna suunaliselt mäe külje peal, põhjas on uhked maja ja rikkurid, lõunas on getod ja..ilmselt mitte nii jõukad inimesed. Minu korter on kaardi järgi ikka täitsa linna põhjaservas ja mäed on käega katsuda - seega liigitun esimesse klassi (no ja mul on ka miljonid seifis, niiet pole midagi imestada).
Korter on üle keskmise suur - ca 80 ruutmeetrit ehk. 2 magamistuba, hiiglaslik elutuba, hiiglaslik köök, kilomeetri pikkune koridor, pesutriikimise tuba, vannituba ja kaks WC-d - seega klaustrofoobiaohtu ei ole.


Kontor on ca 4km kaugusel ehk ja tööle lähen jala. Justnimelt lähen - kuna tee kontorisse on mäest alla, tagasi korterisse liigun taksoga. Tööle jõuan ca 35 minutiga, jala tagasiminemiseks kulub 45min(+liitrite kaupa higi ja verd). Taksoga läheb tegelikult samakaua aga higi/verekulu on minimaalne.
Panin tähele, et bussid sõidavad sel suunal tihti ja lähipäevil plaanin selle järgi proovida - bussidel nimelt on eraldi rada ja võiks 15 minutiga mõlemas suunas kohale jõuda. Pilet pidavat 20 senti maksma umbes niiet tundub igati meeldiv variant.

Hommikusöök on lollidele.
Lõunasöögiks saab igast restoranist ülihead kebabi riisiga...ja eriti muud ei saagi. St tegelikult ilmselt saaks ikka aga enamasti on kiire ja ei ole jõudnud katsetada. Kebabi söövad kõik ja selle saab alati mõne minutiga kätte. Toidu kõrvale purgike alkoholivaba sidruni/õunaõlut (nii nimetatakse siin limonaadi, õllega pole vähimatki seost) ja mis sa hing veel ihkad...
Õhtusöögi olen siiamaani ise teinud. Korteri lähedal on erinevad R-kioski tüüpi putkad kust saab igasugust väärt kraami. No näiteks makarone ja viinereid ja küüslaugu maitselist jogurtit. 10 tunnise tööpäeva järel on maitsetud makaronid ja pannil kõrvetatud viinerid täitsa head.

Muidu läheb hästi ja juba ~12900 minuti pärast peaksin koju jõudma.

No comments: