Saturday, March 10, 2007

Jälle

Olen Mexico Citys. Seekord uues korteris (see on küll rohkem sviit tegelikult). Fuajee on hotelli moodi ja jõusaal on majas ja igal magamistoal on oma vannituba jne.ühesõnaga päris pop on :) Äkki teen homme mõned pildid ka.
Siiatulemine läks suht valutult kuigi mõningate ärevamate hetkedega:) Tallinnast pidi lennuk 6:40 väljuma -ca 5:15 helistasin ja tahtsin taksot tellida ja 5 või 6 taksofirmat ütlesid ära või rääkisid mingist poolest tunnist minimaalselt...jõudsin juba Kallile helistada ja paanikat tekitada, et kähku transporti vaja (sorry:))aga õnneks mingi X taksofirma siiski vastas ja oli 10 minutiga kohal. Ja ega aega üle ei jäänudki eirit..mitu lendu läksid sel ajal ja rahvast oli üsna palju, jõudsin üsna boardingu alguseks väravasse.
Copenhaagenis oli igav - 2-3 h ootamist ja ei midagi märkimisväärset, seevastu Pariisis oli paanika vol 2. Miljon inimest ja jube uimamine ja oleks napilt lennukist maha jäänud. CDG on raudselt maailma top 10 värdjaima lennujaama hulgas. Esiteks ei ole seal normaalseid viitasid terminalide vahel - ma pidin 5x teed küsima, et ühest terminalist teise minna (ca 10 min kõndimisT). Ja kuigi ma ühe lennuki pealt tulin ja teisele läksin (ja veel sama lennufirma) pidin turvakontrolli läbima - enne mind oli sabas umbes 300 inimest ja vahelduva eduga 2-4 väravat töötas kus uuriti ega ikka mingit vedelikku kaasas ei ole ja mitu pommi kotis on. Minul õnnestus see kadalipp lõpuks läbida 3 minutit enne lennuki väljumist ja ca minutiga jooksin sealt väravasse...ilmselt olin viimane, igatahes põhim kohe kui oma kohale jõudsin pandi uks kinni ja hakati liikuma :)
Lennuk oli oluliselt parem kui eelmistel kordadel (varem on Boeing 747 olnud, seekord oli 777). Jalgadel natuke rohkem ruumi ja ka turistiklassis igal reisijal oma ekraan (filmid, mängud, info jms), kogu lennu vältel võisid mingeid snäkke ja asju võtta (mitte nagu KLMis kus katsetatakse kui hea tuju inimestel on kui nad 9h söömata on) jne.
Ja ega muud nagu olegi veel - ajavahe töötab nagu tavaliselt ja jube uni on peal.
Ahjaa, kõik kes kadestavad, et "jälle oled seal kuuma päikese all" siis teadmiseks: hetkel on 13 kraadi sooja ja tibutab vihma;)

4 comments:

Anonymous said...

Ok, enam ei kadesta. Eile Riias oli 14 kraadi sooja ja päike paistis ning väga kevadine olemine oli. :) Edu sulle sinna kaugele maale.

ihv said...

Võid jälle kadestama hakata, täna on midagi 20 ja 25 vahel ja päike särab:)

Anonymous said...

ma loodan siiralt et vähemalt naha villi päevitad seal, oleks meil siin mõnevõrra rõõmsam meel.
Tõnn

Anonymous said...

No tasu. Sina oled nn soojal maal, mina tulin just külmalt. Sain ka mäesuuskamise mõnust maigu suhu. Kuigi ka Põhja-Soomes oli vahepeal täitsa kõva pluss (järvedel lumesaaniga sõitmise tegi see mõnevõrra tüsilikuks), oli paaril päeval ka suts miinust.
Blogi siis ikka vähe sagedamini, teistel ka huvitav.
P.S Tallinnast täna tagasi sõites tuli taevast mingit f...ing valget sitta ja olematu nähtavus. See vist Mehhikos probleem ei ole. Nii et võid rahul olla.