Saturday, June 4, 2011

Koju!

Nonii - viimased tunnid Mehhikos seekord.Teen Luisi juures aega parajaks - tunnikese pärast viskab ta mu lennujaama. Lend tõutab tulla "mõnus" - Mehhiko->London Heathrow->bussiga vms Gatwicki->Riia->Tartu. Ideaalne viis pühapäeva veeta :)

Viimane nädal on päris valus olnud. Paar päeva tagasi sain hakata niimoodi särki kandma, et ei hammusta huulde koguaeg. Seljakotti ei saa siiamaani kanda. Selg sügeleb hullult ja nahk eemaldub (kuni peopesa suuruste tükkidena). Nii hullu päiksepõletust pole mul kunagi olnud ikka.
Kusjuures tagantjärgi nägin uudistest, et inimesi hoiatati just eelmisel nädalavahetusel eriti intensiivse UV kiirguse eest ja soovitati päikest vältida. Ja no minul oli muidugi vaja 5h ilma igasugute kaitsevahenditeta basseinis hullata....

Tööalaselt on reis olnud "mehhikopärane" - plaanitud asjadest jäi enamik tegemata, koosolekud lükkusid tundide ja päevade kaupa edasi jne. Samas mitmed muud olulised asjad said tehtud ja mõne suurema vorstiga saime sõpradeks - niiet kokkuvõttes pole väga viga.
Telceli ja Ericssoni kontor on nüüd koos ühes kompleksis - Plaza Carsos. See on Polancost kiviviske kaugusel (Antara kino taga) ja meie jaoks päris mugav. Jalgsi 20 min tee (kahjuks enamikel päevadel pidin taksoga käima kuna päike tappis ja lillad kestendavad õlad ei kanna veel seljakotti). Kontor on seest natuke viisakam aga põhimõtteliselt ikka sama värk - samad sinised vaheseinad on vanast kontorist kohale toodud ja toolide ja võrgukaablitega on endiselt kööga. Samas maja on suurem ja pliiatsiteritajaid mahub rohkem - niiet ju see on ikka hea muutus.
Samas kompleksis on ka suur Carlos Slimi erakogu muuseum - igast mündid ja maalid jms. Tundub, et tal oli kodus terve hunnik asju, mis ära ei mahtund aga naine ei luband ka ära visata - eks ta siis ehitaski selle muuseumi ja kontorite kompleksi. Ühe hoone ülemisel korrusel on Slimi kontor väidetavalt. Helikopter maandus sinna katusele paar korda päevas, samas lõuna ajal kohalikus food-courtis teda küll ei paistnud - niiet ei saa kinnitada, kas ta päriselt ka päevad seal veedab.

Muid suuri muudatusi Mehhikos silma pole hakand. Hinnad on märkimisväärselt tõusnud - alla 100 peeso ei saa mingit lõunat ikka (pigem peaks arvestama 150-ga, 1 peeso == 1 eek). Toidupoes on ka mõistlik hindu vaadata - kui paar aastat tagasi tõstsid suvalisi asju korvi ja ikka tuli odavam kui eestis siis nüüd on kohati isegi kaks korda kallimad asjad. Takso ja majutuse hind on samas üsna sarnane varasemaga - seega kokkuvõttes on eurooplasele Mehhiko endiselt üsna taskukohane.

Selleks korraks kõik. Ehk järgmisel aastal jälle....

No comments: