Monday, April 7, 2008

Dominikaan

Eile lendasin Caracasest Santo Domingosse. Caracase lennujaamast lahkumine on valulik, käis see umbes nii:

1. jõudsin lennujaama, avastasin, et tablood, mis lend kuskilt väljub ei olegi kusagil
2. küsisin ühe check-in kassa juurest mida teha, kuna mu lennupiletitel ei ole lennufirmat kirjas (!), siis "keegi ei tea"
3. läksin teise lennujaama otsa, kus paistis suurem sagimine olema - vormis neeger pidas mu kinni
4. vormis neeger tõmbas kummikindad kätte.
5. otsis siiski ainult pagasi läbi ja suunas mu õige lennuliini kassa juurde
6. ootasin järjekorras ja teine vormis neeger tuli ja tahtis mu passi ära. võttis oma kätte ja läks taharuumi
7. oli seal ca pool tundi
8. sain passi tagasi ja jõudsin kassa juurde. pass käis uuesti tagaruumis, tükk aega oli kaklemist teeemal, kas ülikonnakoti võib salongi võtta.
9. läksin järgmise kassa juurde "mingeid makse maksma" ca 250 eeki, korralikku tsekki ei saanud, templi, et "makstud".
10. läksin veel mingi kassa juurde, veel "mingeid makse maksma". krediitkaardi peale saadeti mind sooja kohta, õnneks oli just parasjagu sula järel (ca 600 kr). sain tsekilaadse asja ka :)
11. läbisin sõjaväe turvakontrolli
12. läbisin tavalise turvakontrolli
13. läbisin migratsioonikontrolli ja sain riigist lahkumise templi passi
14. ootasin väravas lendu tund aega, ostsin äärmiselt ülbetelt teenindajatelt ka tassi kullahinnaga kohvi. Kuna bolivaril kaotati kolm nulli lõpust ära (tekkis bolivar fuerte, fuerte = tugev), siis oli uue raha kohta ka reklaam, kolm rida oli sõnumiks:

Un economia fuerte!
Un bolivar fuerte!
Un pais fuerte!

ma ei saa aru, miks nad niipalju ruumi raiskasid 3 rea jaoks - vabalt oleks saanud 1 sõnapaariga öelda:

UN MIERDA FUERTE!

15. lennu algusest juba pool tundi möödunud, mingit info ei ole.
16. tuleb mingi jorss ja korjab kõigilt "tsekilaadsed asjad" ära - olen ca 850 kr sulas maksnud ja ühtegi dokumenti selle kohta ei ole - lahe :)
17. 45 min möödunud lennu algusest - lastakse lennukisse. jube palav on, konditsioneeri pole lennukis (siuke pisike, nagu hiiumaa vahet lendab vast)
18. tund aega möödunud õigest ajast - lennuk tõuseb õhku. salongis on tugev plastmassikärsaka hais.




Lend kestis tund aega ja maandumine Santo Domingos oli valutu - ca 10 minutit migratsioonikaardi jms täimiseks ja olingi riigis. Riik on väga turistisõbralik ja odav, näiteks takso lennujaamast hotelli läks ca 400 kr - aga see oli ka nii 25km sõit..

hotell on väga kena - siuke ca 4 tärni sviit, 200 m merest - igati popp ja sigaodav (koos hommikusöögi ja wifiga umbes 800 kr öö).
keelt räägivad ka siinsed päris hästi - hädapärast saab inglise keelega isegi hakkama - üks taksojuht täna ei rääkind ja room-service ka( see oli üllatus) - aga minu hispaania keelest said hästi aru :)

põhiline töö sai täna läbi - läks päris hästi, tagasiside oli väga positiivne. kolmapäeval on paar tundi veel vaja kontoris käia aga muidu on vaba graafik neljapäeva õhtuni :) Homme hommikuks tellisin rendiauto hotelli - riik on pindalalt üsna väike ja lähen vaatan natuke ringi. Kuskile autorenti otsima minna jms ei viitsinud siinsete hindade juures - auto tuuakse hotelli ja pärast tullakse järgi - 550 kr/päev . kõik kaskod -ja muud võimalikud kindlustused on ka selle hinna sees :)

Ühesõnaga esmapilgil võiks öelda, et:
Dominikaan - super, tulge kõik puhkama siia!
Caracas - ei ole midagi katastroofiliselt hullu, et sinna minna ei võiks..aga turistile mõttetu. kui siiakanti asja, siis ehk võtta 1 päeva ja käia Avila otsas ära - kõik muu on sado-maso värk.

No comments: