Wednesday, November 26, 2008

New York City

Ja olengi suures õunas.

Reis oli tüütu. 5:30 tuli takso järgi, 6:15 olin Mexico City lennujaamas. Lend pidi minema 9:00 aga kuna selline udu oli, kus siilid ka ei liikunud siis startis lõpuks 11:00 kanti.
4.5h hiljem maandusin Newarkis, New Jerseys. Immigratsiooni ja pagasiga läks uskumatult kiiresti - vähem kui 15 minutiga olin riigis ja pagas ka käes. Otsustasin midagi täiesti ebaminulikku teha - ühistranspordiga hostelisse liikuda. Lennujaama rongiga sõitsin Newarki raudteejaama, sealt rongiga Manhattani Pennsylvania jaama ja sealt metrooga broadwayle. Kõik läks kuidagi sujuvalt ja kiiresti - ilma kaardi ja eelneva uurimiseta jõudsin ca 1.5 tunniga hostelisse (sellest pea tund rongis). Manhattanil on ilmselt üsna raske ära eksida ka kuna tänavate numbrid on järjest :)
Ebameeldiva "üllatusena" tõdesin, et siin on väga külm - nii nulli ringis. Mehhiko riietus (t-särk ja õhuke jakk) ei pädenud kuidagi. Astusin "Abu ja Igori riidepoodi" sisse, tingisin 50 dollarit alla ja ostsin sooja nahkjope alustuseks. Suuremaks shoppamiseks plaanin reedel Secaucasesse minna.

Hostel on suurepärane. Üsna suur aga meenutab olemuselt Mamas Hostelit Krakowis, kus suvel olime. Istungi praegu kamina ees elutoas ja kirjutan blogi :) Tuba jagan 3 iisraeli tüübiga - esmapilgul tundusid sümpaatsed. Üldse tundub NYC-s kõik sümpaatne siiamaani.

Hosteli lähedal käisin õhtust ka söömas. Koha nime jõudsin juba ära unustada aga mõistliku hinnaga ja hea söök oli. Ja päris imelik on see, et kõik räägivad inimeste keeles. Erinevalt Mehhikost jääb süvenemata ja kuulamata teiste inimete jutt kõrva - umbes nagu loomade keelest saaks üleöö aru :)

Homme on thanksgiving ja väidetavalt lind ka ei lenda. eks näis kas helikopterid lendavad - plaanin helikopterituurile minna :)

1 comment:

Anni said...

Brr.. 0 kraadi :D Isegi Eestis olla eile soojem olnud!